
Akkrediteringsrådet udgiver årsberetning for 2024
Akkrediteringsrådet ser i sin årsberetning tilbage på 2024, hvor rådet traf afgørelser om institutionsakkreditering af seks videregående uddannelsesinstitutioner
Akkrediteringsrådet ser i sin årsberetning tilbage på 2024, hvor rådet traf afgørelser om institutionsakkreditering af seks videregående uddannelsesinstitutioner
Årets første møde i Akkrediteringsrådet bød på tre afgørelser om positiv institutionsakkreditering af henholdsvis Københavns Universitet, Copenhagen Business School og SIMAC. På mødet udpegede rådet også tidligere rektor for VIA University College Harald Mikkelsen til formand for et nyt genoptagelsesudvalg. Desuden tog rådet imod Marie Elisabet Strøyberg som nyt rådsmedlem.
Da Akkrediteringsrådet i onsdags gæstede Københavns Erhvervsakademi, fik rådet indblik i institutionens arbejde med praksisbasering af sine uddannelser, syn på forestående uddannelsesreformer og erfaringer med institutionsakkreditering.
Akkrediteringsrådet traf afgørelse om positiv institutionsakkreditering af Aarhus Universitet på et rådsmøde i tirsdags. Samtidig blev rådet præsenteret for det norske system for ekstern kvalitetssikring af videregående uddannelsesinstitutioner.
Akkrediteringsrådet traf afgørelse om positiv institutionsakkreditering af Zealand Sjællands Erhvervsakademi og MARTEC – Maritime and Polytechnic College på et rådsmøde i går.
Akkrediteringsrådet anbefaler en række tilpasninger i et videreført akkrediteringskoncept efter anden runde af institutionsakkreditering.
Akkrediteringsrådet opfordrer de videregående uddannelsesinstitutioner til at overveje, om deres setup for undervisningsevalueringer er for omfattende.
Akkrediteringsrådet traf afgørelse om positiv institutionsakkreditering af Aalborg Universitet, IBA Erhvervsakademi Kolding og Erhvervsakademi Dania på et rådsmøde i tirsdags. Desuden har rådet offentliggjort sin årsberetning for 2023.
Thomas Holst Larsen indtrådte med virkning fra 1. januar 2024 som nyt medlem af Akkrediteringsrådet.
Lave svarprocenter, stigende datamængder og en oplevelse af evalueringstræthed breder sig i uddannelsessektoren. Det spænder ben for at indfri undervisningsevalueringernes potentialer som redskab til at understøtte dialog mellem undervisere og studerende samt den faglige udvikling af uddannelserne. Det stod klart, da Akkrediteringsrådet samlede mere end 60 repræsentanter fra de videregående uddannelser til debatmøde i Glassalen på Nationalmuseet den 30. november. Undervejs blev der peget på flere mulige veje til at evaluere undervisning bedre og mere meningsfuldt.