Akkrediteringsrådet

Temadrøftelser og positiv afgørelse af to uddannelsesakkrediteringer

På et virtuelt rådsmøde den 8. december traf Akkrediteringsrådet afgørelse om positiv akkreditering af to uddannelser. Et eksisterende udbud af datamatikeruddannelsen på Erhvervsakademi SydVest og et nyt fagmodul på Roskilde Universitet.

Rådsmødet bød også på en godkendelse af et notat om vurdering af uddannelsesinstitutionernes kvalitetssikringssystemer i anden runde af institutionsakkreditering, der blev drøftet på Akkrediteringsrådets seneste møde i oktober. Notatet udtrykker bekendtgørelsens og vejledningens forventninger til institutionernes kvalitetssikringsarbejde i et afgørelsesperspektiv, og det vil nu blive offentliggjort på Akkrediteringsrådets og Akkrediteringsinstitutionens hjemmesider.

Akkrediteringspaneler og videngrundlag på professionsbacheloruddannelserne
Sammensætning og rekruttering af akkrediteringspaneler ved institutionsakkrediteringer har ved flere lejligheder været genstand for Akkrediteringsrådets opmærksomhed. På rådsmødet tog Akkrediteringsrådet tråden op fra de tidligere drøftelser på baggrund af et oplæg fra Akkrediteringsinstitutionen, der har det faglige ansvar for samarbejdet med akkrediteringspanelerne. I den forbindelse pegede rådet bl.a. på vigtigheden af, at panelerne i anden runde af institutionsakkreditering skal kunne vurdere om kvalitetssikringsarbejdet understøtter de mål og prioriteringer, som institutionen selv har sat sig. Panelerne skal også kunne give de kvalificerede råd og anbefalinger til institutionens videre udvikling af kvalitetssikringsarbejdet, der er så afgørende for hele akkrediteringsprocessen, understreger rådsformand Per B. Christensen.

Over det seneste år har Akkrediteringsrådet desuden gentagne gange beskæftiget sig med arbejdet med videngrundlag på de kunstneriske uddannelser. Ved dette rådsmøde rettede rådsmedlemmerne fokus mod professionsbacheloruddannelsernes og erhvervsakademiuddannelsernes videngrundlag, der udfolder sig i et spædingsfelt mellem forskning, praksis og udviklingsarbejde.

 

Afgørelser: uddannelsesakkrediteringer

Uddannelse Institution Afgørelse
Erhvervsakademiuddannelsen inden for
informationsteknologi (datamatiker AK), eksisterende udbud
Erhvervsakademi SydVest (Sønderborg) Positiv akkreditering
Bacheloruddannelsen i bioprocesvidenskab og [andet fag] (fagmodul), ny uddannelse Roskilde Universitet (Roskilde) Positiv akkreditering

 

 

Skip to content