Akkrediteringsrådet

Akkrediteringsrådet udgiver årsberetning for 2020

Med Akkrediteringsrådets årsberetning samles op på et særpræget år, hvor covid 19-situationen naturligt også har påvirket rådet og dets virke. Det kan du læse mere om i årsberetningen.

Ud over årets afgørelser på sager om uddannelses- og institutionsakkreditering gives også et overblik over alle de tværgående, tematiske drøftelser, som har optaget rådet på årets rådsmøder.
Der gives også overblik de institutionsakkrediteringer, som er sat til rådets forventelige afgørelse i det kommende år.

Fokus på akkrediteringspaneler og vurderingssnit
I slutningen af året rettede rådet et særligt fokus mod sammensætning af og rekruttering til de akkrediteringspaneler, der står som en hjørnesten i forhold til at gennemfører de enkelte institutionsakkrediteringer. Rådet bakkede op om Akkrediteringsinstitutionens praksis omkring sammensætning af ekspertprofiler til panelerne, men havde også et par anbefalinger til det videre arbejde med at sammensætte stærke paneler i anden runde af institutionsakkreditering. Alt det kan du læse mere om i årsberetningen.

Endelig zoomes der ind på Akkrediteringsrådets arbejde med at udarbejde et notat, der informerer alle videregående uddannelsesinstitutioner om, hvad rådet vil lægge vægt på ved afgørelser om henholdsvis positiv akkreditering, betinget positiv akkreditering og afslag på akkreditering i anden runde af institutionsakkreditering. Dette centrale notat gengives i sin helhed i årsberetningen. Det beskriver først de rammer, som vurderingerne og afgørelserne foretages inden for. Herefter gives en række eksempler på, hvad Akkrediteringsrådet forventer af institutioner, der skal institutionsakkrediteres. Forventninger, som genfindes i vejledningen til institutionsakkreditering 2.0, men som i notatet udfoldes i et afgørelsesperspektiv.

 

Læs Akkrediteringsrådets Årsberetning 2020 her

Skip to content