Akkrediteringsrådet

Første rådsmøde for det nye Akkrediteringsråd

Torsdag d. 20. februar holdt det nye Akkrediteringsråd deres første møde, efter at rådet i december 2013 blev udpeget af den daværende uddannelsesminister.

Akkrediteringsrådet, der består af formand Per B. Christensen og otte øvrige medlemmer, valgte at konstituere sig med et formandskab og valgte på mødet Ove Poulsen som næstformand.

Fokus på institutionsakkrediteringer
Rådet har stort fokus på det kommende års nye opgave med institutionsakkrediteringer, der løbende vil udfase de hidtidige akkrediteringer af enkelte uddannelser. Allerede på første møde fik rådet en grundig introduktion til institutionsakkreditering. I det kommende år vil det være en høj prioritet for rådet at forberede de første afgørelser om institutionsakkreditering, der skal træffes i december 2014.

På mødet fastlagde Akkrediteringsrådet et årshjul for de kommende opgaver. Rådets hovedopgave er at træffe afgørelser om både uddannelsesakkrediteringer og institutionsakkrediteringer, og årshjulet afspejler rådets fokus på forberedelsen af de konkrete afgørelser. I hver enkelt sag om akkreditering baseres rådets afgørelse på de akkrediteringsrapporter, som udarbejdes af Danmarks Akkrediteringsinstitution i tæt samspil med de eksperter, der indgår i akkrediteringspanelet for den enkelte akkrediteringssag. Derfor vil rådet sammen med Danmarks Akkrediteringsinstitution løbende drøfte de metoder, der ligger bag akkrediteringsrapporterne, for at sikre rådet et stærkt og solidt beslutningsgrundlag.

Læs desuden artiklen ” Ny formand klar til dialog” på Altinget.dk, hvor rådsformand Per B. Christensen præsenterer kursen for det nye Akkrediteringsråds arbejde.
Læs artiklen på Altinget.dk (fuld adgang kræver abonnement).

Endelig præsenterede rådssekretariatet på dette første rådsmøde en politik for god rådsbetjening, som rådet efterfølgende godkendte.
Læs rådssekretariatets politik for god rådsbetjening (pdf)

 

Akkrediteringsrådet:
• Formand – Per B. Christensen, direktør på børne- og uddannelsesområdet i Næstved Kommune.
• Næstformand – Ove Poulsen, adm. direktør
• Stina Vrang Elias, adm. direktør,
• Hanne Harmsen, ph.d.
• Bjørn Stensaker, professor
• Søren Damgaard, afdelingsdirektør
• Lise Lind, chefarkitekt
• Studentermedlem – Andreas Moesgaard Christiansen, stud.polyt
• Studentermedlem – Melanie Clivaz-Nielsen, sygeplejerskestuderende

 

Skip to content