Akkrediteringsrådet

Akkrediteringsrådets Årsberetning 2018 udkommer

Læs Akkrediteringsrådets årsberetning for 2018.

Flertallet af de videregående uddannelsesinstitutioner har nu været igennem første runde af institutionsakkreditering. I årsberetningen fortæller Akkrediteringsrådets formand Per B. Christensen om, hvordan rådet mener, at konceptet for institutionsakkreditering bør se ud i fremtiden, når institutionerne skal akkrediteres på ny.

 

”De videregående uddannelsesinstitutioner har gjort en stor indsats og er kommet langt med deres kvalitetssikringsarbejde. Derfor bør akkrediteringssystemet tilpasses, så det tager højde for, hvor institutionerne er i dag. Vi har lyttet til de tilbagemeldinger, vi har fået fra institutionerne, og foreslår derfor blandt andet færre kriterier, betydeligt mindre dokumentation og øget tilpasning af processen til den enkelte institution,” siger Akkrediteringsrådets formand Per B. Christensen.

 

2018 var også året, hvor en ny række institutioner – herunder størstedelen af erhvervsakademierne – fik behandlet og truffet afgørelse om deres institutionsakkrediteringer. I alt blev det til syv positive institutionsakkrediteringer, to betinget positive institutionsakkrediteringer og et afslag på institutionsakkreditering. I årsberetningen kan du få et samlet overblik over årets akkrediteringer – både af hele uddannelsesinstitutioner og af nye og eksisterende uddannelser og udbud.

 

Endelig bød 2018 på ændringer internt i Akkrediteringsrådet, hvor nye medlemmer kom til. Samtidig blev flere medlemmer genudpeget fra det tidligere råd. Rådets aktuelle sammensætning kan ses i årsberetningen.

 

Få årsberetningen tilsendt

Ønsker du at få tilsendt trykte eksemplarer af Akkrediteringsrådets Årsberetning 2018, kontakt:

Kontakt

Har du spørgsmål til Akkrediteringsrådets Årsberetning 2018, kontakt:

Henrik Pedersen

Henrik Pedersen

Områdechef, Rådsbetjening og Analyse

Skip to content