Akkrediteringsrådet

Afgørelse om humanistisk informatik på Aalborg Universitet udsættes

Akkrediteringsrådet behandlede akkrediteringen af humanistisk informatik på et rådsmøde 24. november. Af hensyn til Aalborg Universitet blev universitetet umiddelbart herefter forhåndsorienteret om, at Akkrediteringsrådet påtænkte at give afslag på akkreditering af de to bacheloruddannelser i humanistisk informatik i henholdsvis Aalborg og København. Denne afgørelse udsættes nu.
Aalborg Universitets bacheloruddannelser i humanistisk informatik i henholdsvis Aalborg og København behandles som to selvstændige uddannelser, som Akkrediteringsrådet behandler på baggrund af en akkrediteringsrapport udarbejdet af Danmarks Akkrediteringsinstitution.

I behandlingen lagde rådet særlig vægt på, at akkrediteringsrapporten med udgangspunkt i censorberetninger vurderede, at der trods en ny studieordning fra 2010 fortsat er alvorlige problemer med det faglige niveau på bacheloruddannelserne, både i Aalborg og København.

Efterfølgende er Danmarks Akkrediteringsinstitution blevet opmærksom på en teknisk udfordring i forhold til at differentiere, om kvalitetsproblemerne gør sig gældende i lige høj grad på bacheloruddannelserne i humanistisk informatik i henholdsvis Aalborg og København. Det skyldes, at censorberetningerne ikke i tilstrækkelig grad skelner mellem de to uddannelser.

”Den manglende skelnen mellem de to bacheloruddannelser i Aalborg og København betyder, at Akkrediteringsrådet ikke på det nuværende grundlag kan afgøre, i hvor stort omfang kvalitetsproblemerne er til stede på hver enkelt af de to uddannelser. På det grundlag kan vi ikke træffe en endelig afgørelse. Det er en alvorlig sag, der påvirker mange mennesker, og beslutningsgrundlaget skal være endeligt afklaret, før afgørelsen træffes. Jeg er derfor også meget ærgerlig over, at en teknisk unøjagtighed i afgrænsningen af niveauproblemerne gør, at det første beslutningsgrundlag, rådet har fået, ikke er tilstrækkelig tydeligt, og at Akkrediteringsrådet dermed ikke har den nødvendige mulighed for at vurdere de to uddannelser hver for sig,” siger Akkrediteringsrådets formand Per B. Christensen.

Danmarks Akkrediteringsinstitution vil nu belyse, i hvilket omfang kvalitetsproblemerne vedrørende det faglige niveau gør sig gældende for hver af de respektive bacheloruddannelser i humanistisk informatik. Når et tilstrækkeligt differentieret grundlag er tilvejebragt, vil Akkrediteringsrådet træffe afgørelse om akkreditering af uddannelserne.

For kommentarer henvises til Danmarks Akkrediteringsinstitutions direktør, der kan kontaktes via kommunikationsansvarlig Daniel Sebastian Larsen på – [email protected] / tlf. 7231 8804

Skip to content