Akkrediteringsrådet

Akkrediteringsrådet tiltræder notat om vurderingssnit

Akkrediteringsrådet har på sine rådsmøder i april og i juni drøftet, hvor højt gærdet skal sættes for institutionernes kvalitetssikringsarbejde med henblik på at opnå status som positivt akkrediteret institution. Som opfølgning på rådets drøftelser udgives nu et notat, der beskriver det vurderingssnit, som Akkrediteringsrådets vil anlægge, når der skal træffes afgørelse om en uddannelsesinstitutions ansøgning om institutionsakkreditering.

Notatet er udarbejdet af Danmarks Akkrediteringsinstitution og tiltrådt af Akkrediteringsrådet.


Erfaringsbaserede eksempler
I notatet opstilles en række eksempler, der kan illustrere, hvilke krav der kan stilles med henblik på at opnå en positiv institutionsakkreditering, samt hvilke forhold der typisk skal være opfyldt for en betinget positiv institutionsakkreditering.

Notatet er en tydeliggørelse af Akkrediteringsrådets forventninger til institutionerne i overensstemmelse med akkrediteringsloven, bekendtgørelsen og Danmarks Akkrediteringsinstitutions vejledning om institutionsakkreditering.

De opstillede eksempler skal ikke betragtes som udtømmende, ligesom der ikke er tale om en ”opskrift” på vejen til at opnå positiv institutionsakkreditering som uddannelsesinstitution. Der er tale om en række empirisk funderede eksempler baseret på akkrediteringsmæssige erfaringer med de områder af kvalitetsarbejdet, som typisk har udfordret institutionerne i større grad. Disse eksempler erstatter ikke de fulde og komplekse krav, der stilles i lov, bekendtgørelse og vejledning til institutionsakkreditering, men de peger på nogle – blandt mange – centrale forhold, som Akkrediteringsrådet forventer at lægge vægt på i forbindelse med en afgørelses om institutionsakkreditering.

Skip to content