Akkrediteringsrådet

Årsberetning 2021


Akkrediteringsrådets årsberetning 2021 er sidste beretning, inden dette råd takker af og afløses af nye medlemmer. I den anledning udkommer årsberetningen i ekstra stort format. Læs refleksioner over otte års afgørelser og tværgående drøftelser, bevægelsen fra uddannelsesakkreditering til første og nu anden runde af institutionsakkreditering og oplevelsen af de videregående uddannelsers udvikling.

Der zoomes også særligt ind på studenterperspektivet hele vejen gennem et akkrediteringsforløb, ligesom der kastes et internationalt blik ind på det danske akkrediteringssystem.

Beretningen rummer også interview med flere eksterne parter.
Camilla Wang og Henrik Dam fortæller om, hvordan de som rektorer for hhv. Absalon og Syddansk Universitet har oplevet at gå igennem processen med institutionsakkreditering ad flere omgange, hvad de har kunnet bruge det til, og hvad de gerne ville lave om ved systemet – om noget.

Uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen bidrager også med sit syn på den rolle, som kvalitetssikringssystemerne og institutionsakkreditering spiller på de videregående uddannelser.

Skip to content