Akkrediteringsrådet

Første afgørelse i anden runde af institutionsakkreditering

Den løbende overgang fra uddannelses- til institutionsakkreditering blev indledt i 2013, og i slutningen af 2014 blev de første afgørelser om institutionsakkreditering truffet. De institutioner, der som de første opnåede positiv institutionsakkreditering, er nu i gang med at blive akkrediteret for anden gang.

På et rådsmøde 2. marts traf Akkrediteringsrådet afgørelse om den første sag i anden runde af institutionsakkreditering. Det skete, da Syddansk Universitet igen fik tildelt en positiv institutionsakkreditering af rådet.

”SDU har forvaltet tiden siden første positive institutionsakkreditering godt. Deres kvalitetssikringsarbejde fremstår mere modent her i anden runde, og ud fra deres løbende erfaringer reflekteres der både over, hvordan systemet kan udvikles, og hvordan det kan forenkles. SDU opfanger fortsat systematisk kvalitetsudfordringer, også nede på det enkelte uddannelsesudbud, og ligesom i første runde tages der hånd om problemerne – nu med endnu større tydelighed i forhold til ansvar, tiltag, deadlines og vurdering af, om tiltagene har virket,” siger Akkrediteringsrådets formand, Per B. Christensen.

Som noget nyt indeholder akkrediteringsrapporterne i anden runde ud over afgørelsesgrundlaget også en refleksions- og udviklingsdel, hvor akkrediteringspanelet peger på mulige udviklingsområder af institutionens kvalitetssikringsarbejde.
På det virtuelt gennemførte møde havde Akkrediteringsrådet en god drøftelse om læringspunkter efter afgørelsen om SDU som den første i `institutionsakkreditering 2.0´.

Rytmisk Musikkonservatorium
På rådsmødet blev der også truffet afgørelse om første runde af institutionsakkreditering for Rytmisk Musikkonservatorium, der opererer under Kulturministeriets ressortområde. Den musiske uddannelsesinstitution blev tildelt en positiv institutionsakkreditering af Akkrediteringsrådet. Om afgørelsen siger Per B. Christensen:

”Kvalitetssikringen på Rytmisk Musikkonservatorium er stærkt forankret hos en ledelse, der systematisk vurderer fremdriften og effekten af kvalitetsarbejdet. Kvalitetssikringssystemet fremstår gennemprøvet og veltilpasset til institutionens størrelse og særlige karakteristika.”

Professionshøjskolen UCN
I 2019 blev Professionshøjskolen UCN tildelt en betinget positiv institutionsakkreditering. På det netop afholdte rådsmøde traf Akkrediteringsrådet positiv afgørelse på den opfølgende akkrediteringsproces.

”Der er sket en god udvikling af kvalitetssikringen, siden rådet for to år siden gav UCN en betinget positiv afgørelse. UCN har arbejdet målrettet og systematisk med de påpegede problemer, sådan at der nu sikres tilstrækkeligt overblik og retningslinjer for sikringen af kvaliteten lokalt på de enkelte uddannelser og udbud. Det er sket med videreudvikling og nytænkning af kvalitetsrapporter og kvalitetsudviklingsplaner, som nu er mere velfungerende og er med til at styrke institutionens arbejde med uddannelseskvaliteten,” fortæller rådsformand Per B. Christensen.

Afgørelser: institutionsakkrediteringer

Institution Afgørelse
Professionshøjskolen UCN (Opfølgning på betinget positiv institutionsakkreditering) Positiv institutionsakkreditering
Rytmisk Musikkonservatorium Positiv institutionsakkreditering
Syddansk Universitet Positiv institutionsakkreditering

Læs akkrediteringsrapporterne på Danmarks Akkrediteringsinstitutions hjemmeside

 

Rådets årsberetning
I forrige uge udkom Akkrediteringsrådets Årsberetning 2020. Her kan du få overblik over alle afgørelser på uddannelses- og institutionsakkrediteringer i 2020 og læse om Akkrediteringsrådets centrale drøftelser og øvrige aktiviteter i årets løb. Årsberetningen kan læses her.

Skip to content