Akkrediteringsrådets årsberetning for 2016 udkommer

31/03/17 // Sofie Gry Laursen

2016 har været et travlt år på flere af landets videregående uddannelsesinstitutioner. Årsberetningen giver dig overblik over udfaldet af årets akkrediteringer samt rådets aktiviteter. Vi ser også fremad, og du kan læse mere om mulighederne i den fornyede afgørelsesdatabase.

Seks uddannelsesinstitutioner har fået behandlet og truffet afgørelse om deres institutionsakkrediteringer i 2016. Af de seks uddannelsesinstitutioner fik fire en positiv institutionsakkreditering i 2016, mens to fik en betinget positiv akkreditering. I afgørelserne er der gode eksempler på ambitiøst kvalitetsarbejde, der er stærkt forankret i både dagligdagen og kulturen på uddannelsesinstitutionerne.

”Med afgørelserne i 2016 står det klart, at uddannelsesinstitutionerne ikke ser institutionsakkreditering som en ren administrativ øvelse afkoblet fra den faktiske uddannelsesaktivitet. I stedet har vi set frugtbare interne drøftelser af, hvad der lokalt på den enkelte institution forstås ved kvalitet, hvordan kvaliteten skal udvikles, og hvordan kvalitetssvigt kan undgås. Og vi ser institutionsakkreditering brugt strategisk som en central del af udviklingen af den enkelte institution,” lyder det fra Akkrediteringsrådets formand Per B. Christensen.

I årsberetningen kan du også læse mere om afgørelserne af akkrediteringer af 87 nye og eksisterende uddannelser og udbud, som rådet har truffet sidste år. Med sammenlagt over 1.800 akkrediteringer af uddannelser, udbud og uddannelsesinstitutioner ligger der en guldgrube af data og viden fra det danske uddannelseslandskab indkapslet i akkrediteringsrapporterne. I årsberetningen præsenterer vi, hvordan den fornyede afgørelsesdatabase gør det lettere at dykke ned i den viden via nye funktioner som kriterievurderinger og nøgleord samt mere detaljerede statistikmuligheder.

Hent Akkrediteringsrådets årsberetning for 2016 her

Abonnér på nyhedsbrev
X

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få nyt om alle Akkrediteringsrådets afgørelser om akkreditering af uddannelsesinstitutioner og nye og eksisterende uddannelser – og andet nyt.Danmarks Akkrediteringsinstitutions nyhedsbrev


Sofie Gry Laursen

Kontakt

  • Sofie Gry Laursen
  • Tlf:       72 31 88 03
  • Mobil:  72 31 88 03
  • [email protected]